Volti Lento

Waar moet je heen als je op je eigen manier afscheid wilt nemen van een dierbare? Waar moet je heen, als je daarvoor niet in een leeggelopen kerk, een zielloos uitvaartcentrum bij de autoboulevard of een crematorium langs de snelweg wilt zijn?
Hier heeft Noordzeearchitecten, samen met Mondo Leone en Kars Advies, een plan voor bedacht. Volti Lento, een plaats voor persoonlijk afscheid, midden in het leven, in het hart van Utrecht. In het voormalige Tivoli complex aan de Oudegracht. Het complex was voorheen een klooster met kerkzaal, later een burgerweeshuis en een begraafplaats, weer later een theaterzaal voor spoorwegpersoneel en weer later een poptempel.
Volti Lento omvat een hotel, cafe’s, restaurants, tuinen, werkplaatsen, een museum en woningen. Er is een mortuarium en een urnentuin. Het hart van Volti Lento is in de grote zaal. Dit is de plek van het laatste afscheid. De crematieoven staat op de plek van het voormalige podium. Volti Lento is een niet-religieuze en stijlvolle plek waar alle ruimte en tijd is voor nieuwe rituelen om afscheid te vieren.

In samenwerking met Leon Giesen van Mondo Leone (www.mondoleone.nl) en Hans Kars van Kars Advies (www.karsadvies.nl)
Download het Volti Lento boek op www.voltilento.nl

Categorie: Conceptfase, in voorbereiding
Opdrachtgever: Gemeente Utrecht