Ontwerp voor een bedrijfsgebouw aan de Haasweg in De Bilt

Op het industrieterrein Larenstein staat een atoombunker uit de Koude Oorlog. De bunker is inmiddels in onbruik geraakt. Pogingen om het te slopen, zelfs met dynamiet, zijn vanwege de extreem robuuste betonconstructie op niets uitgelopen. De gemeente De Bilt heeft daarom besloten de bunker te laten staan. Er mag ook niet op of aan de bunker gebouwd worden. Noordzeearchitecten heeft onderzocht hoe om te gaan met deze bijzondere locatie. Dit heeft geleid tot een voorstel om over de bunker een gebouw te realiseren. Het ontworpen bedrijfsgebouw staat als een grote tafelconstructie over de bunker heen waarbij een ‘dubbel tafelblad’ ruimte creëert voor de eigenlijke bedrijfsruimte. De huid van het gebouw refereert aan militaire camouflagetechnieken.

 

Categorie: Conceptfase