Ontwerp voor twee bajonetgeschakelde woningen aan de Vechtdijk in Utrecht

 

Op een bouwkavel op een prachtige locatie aan de Vecht in Utrecht staat een mooie agrarische houten schuur. De opdracht was de bouwkavel te splitsen en hier twee zelfstandige woningen te realiseren.
Noordzeearchitecten kwam op het idee om het huidige houten gebouw tot woning te verbouwen en precies hetzelfde bouwvolume in glas en staal er naast te bouwen. De twee bouwvolumes zijn als bajonetten aan elkaar geschakeld. Iedere woning is deels in het houten volume en deels in het glazen volume ondergebracht. De studie toont een aantal varianten die inspelen op de kwaliteiten van iedere bouwmethode en van de diverse mogelijkheden van de locatie.

In samenwerking met Grifhorst Makelaardij en Asnova Architecture

Categorie: Conceptfase