Verbouwing woonhuis aan de Wim Sonneveldlaan in Utrecht

Deze eindwoning in een organisch ontworpen woonwijk is, om de coherentie in de woonwijk te behouden, vooral intern grondig gerenoveerd. Forse ingrepen op de begane grond zijn het plaatsen van een vrijwel volledig te openen pui met geïntegreerde zonwering, een volledig vernieuwde keuken met ruime bijkeuken, een studieruimte en een gietvloer met vloerverwarming over de hele begane grondvloer. Via een rechte doorgaande trap wordt de woonkamer behalve functioneel ook ruimtelijk gekoppeld aan de etages, met een speelruimte die via een vide in open contact staat met de woonkamer. Door het verhogen van de zolderlaag is een volwaardige tweede verdieping gerealiseerd. De hier gelegen dakpatio met glazen gevels voorziet de aangrenzende kamers en het trappenhuis van ruim voldoende daglicht en uitzicht over de wijk.

Realisatie als projectarchitect voor Sluijmer en van Leeuwen te Utrecht

Categorie: Gerealiseerd