Villa Soestdijkseweg in Bilthoven

In het lommerrijke Bilthoven is begin jaren 70 een woonhuis gebouwd voor en door een bouwondernemer. De bouwkavel is zeer ruim en zeer groen, het voorste deel van de kavel is relatief open terwijl het achterste deel een dicht en donker bos is. De erfgenamen ondervonden dat het huis, vanwege een sterk gedateerde uitstraling, onverkoopbaar was.  Noordzeearchitecten is gevraagd een ontwerpstudie te doen hoe de woning, binnen de huidige ruimtelijke contouren en geldende bouwvoorschriften, weer aantrekkelijk te maken voor de huidige woningmarkt in het hogere segment. Ontwerpuitgangspunten waren een betere interactie tussen huis en tuin, betere oriëntatie op de bezonning, optimaal gebruik van de enorme kelder en een eigentijdse uitstraling. Daarnaast de mogelijkheid een kantoor aan huis en de mogelijkheid de woning te kunnen splitsen in twee separate woningen. Het gebouw heeft een dermate grondige metamorfose ondergaan dat het een nieuwe jeugd heeft gekregen.

In samenwerking met Asnova Architecture en Brinkbouw

 

 

Categorie: Conceptfase